Wykonanie
Czasem nie mamy ochoty stać nad garami w kuchni.I to jest całkiem zdrowe.Ale zjeść coś pysznego by się chciało...;)Dziś niezobowiązujące czasowo, proste, sycące i bardzo tanie danie.Piękne kolory i wspaniały aromat.Dla mnie bomba.:)
Składniki:
ziemniaki (kilka sztuk, najlepiej eko)
marchew (mniej więcej tyle wagowo ile
ziemniaków, eko)
masło klarowane lub dobry
olej do smażeniaduży pęczek świeżego
majerankuczosnek (kilka ząbków)
kolendra (mielone nasiona, około łyżki)
chili w płatkach (do smaku)
sól (do smaku)
Wykonanie:
Ziemniaki i
marchew obierz, pokrój w dość grube talarki. Smaż na patelni mieszając od czasu do czasu. Kiedy będą już gotowe (
marchew może być al dente), obierz
czosnek, skrój w plasterki i dodaj do warzyw, dorzuć
kolendrę,
chili, wymieszajPosyp całość świeżym
majerankiem, dopraw
solą, wymieszaj i podawaj gorące.Rasowo doprawione
ziemniaki i słodka
marchew w oparach grillowanego
czosnku i świeżego
majeranku! Bardzo dobre!:)
Gotowe!Ciao!:)