Wykonanie
Składniki :4 kotlety karkowe4 ząbki
czosnku4 łyżki
wódki1
cebula3
liście laurowe3
ziela angielskie2 łyżki
majeranku1 łyżka
ostrej papryki1 łyżeczka
chilisól,
pieprz,
olej+
masło solone, pieczone
ziemniakiPrzygotowanie :Kotlety lekko rozbiłam . Przyprawiłam
solą i
pieprzem.
Czosnek przecisnęłam przez praskę, wymieszałam z drobno posiekaną
cebulą,
wódką,
ostrą papryką,
chili,
majerankiem,
zielem angielskim, liśćmi laurowymi oraz
olejem ( około 3-4 łyżki).Kotlety włożyłam do marynaty ( najlepiej by postały całą noc) ja odstawiłam na około 3 godziny .
Karkówkę odsączyłam z marynaty i grillowałam na grillu elektrycznym na najwyższej mocy, około 10 minut z każdej strony.Na grillowane kotlety kładę plaster solonego
masła, podaję z pieczonymi
ziemniakami.