ßßß Cookit - przepis na Pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli

Pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli

nazwa

Wykonanie

Wpadłam w ciąg. Rybny. Przynajmniej najemy się kwasów omega za wszystkie czasy. Na zdrowie. Tym razem kupiłam piękne świeżutkie pstrągi tęczowe.
2 pstrągi tęczowe
1 ząbek czosnku
pół papryczki chilli
garść świeżej kolendry
kilka plasterków cytryny
kawałek masła
sól
olej
Pstrągi opłukać i osuszyć a następnie posolić. Do każdego z brzuszków włożyć kawałek masła, kilka plasterków cytryny, połowę posiekanego chilli i czosnku oraz połowę kolendry.
Rybki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, skropić od góry olejem i zapiec - 30 minut w 180 stopniach.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/03/pstrag-teczowy-z-czosnkiem-kolendra-i.html