Chyba niewiele osób nie lubi spaghetti,a w szczególności z sosem bolognese. Dzisiaj polecam klasyczne z pomidorami i mielonym mięsem.SKŁADNIKI30 dag. mielonego mięsa wołowego lub drobiowego2/2 kg pomidorów lub pomidorów z puszki3 ząbki czosnku1 cebula2 łyżki oliwy1 łyżeczka oregano1 łyżeczka suszonej lub świeżej bazyliiszczypta cynamonusól do smakuWYKONANIE:Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na patelni na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i rozdrobnić.Mięso podsmażyć na patelni z odrobina oleju.Połączyć mięso z pomidorami i cebulą. Doprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią. Dusić około 15 minut. na koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić. Podawać polany sosem. Można zetrzeć ser np. parmezanSMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.