Kocham makaron w każdej postaci. Tagliatelle, penne, fussili, farfalle, na słono, na słodko czy nawet bez dodatków. Makaron to po prostu twór doskonały :D Dzisiaj przedstawiam Wam chyba najpopularniejszy z nich - spaghetti alla bolognese. Spróbujcie :)SPAGHETTI ALLA BOLOGNESESkładniki:500g mięsa wieprzowego (najlepiej z szynki)1 i 1/2 puszki pomidorówcebula2 ząbki czosnkuDodatkowo:bazylia - najlepiej i świeża, i suszonaoregano - dużo oregano!szczypta cynamonuoliwacukiersólDodatkowo:oczywiście makaron - u mnie 250g spaghettitarty parmezanPosiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie i zdjąć z patelni. Obsmażyć mięso, dodać cebulkę z czosnkiem i pomidory. Doprawić wszystkimi przyprawami, a pod koniec gotowania dodać kilka łyżek wody z gotowania makaronu.