ßßß Cookit - przepis na Roladki schabowe z nadzieniem

Roladki schabowe z nadzieniem

nazwa

Wykonanie

Chyba każdy z nas ma takie dni, kiedy jedzenie nie przechodzi przez gardło, oraz takie kiedy mamy ochotę baardzo mocno się najeść :) Dopadło i mnie! Musiałam. Musiałam zjeść coś kalorycznego. Nie myślę tu o batonikach czy tabliczce czekolady. Musiały być to kotlety teściowej:) W oryginale to pierś z indyka z ogromną porcją majonezu, sera i pieczarek. Ja dodatkowo zawinęłam je , obtoczyłam w bułce i usmażyłam. A co?! Jak szaleć to szaleć. Połączenie tych składników, rozpływa się w ustach. Idealne Polecam:)
SKŁADNIKI:
kotlety schabowe – większe 3 szt
pieczarki 5 szt
majonez 3 łyżki
ser żółty tarty 100 g
sól pieprz
olej do smażenia
bułka tarta ok 1 szklanki
jajka 2 szt
PRZYGOTOWANIE:
Moje schabowe były całkiem spore. Każdy miał ok 200 g. Kotlety bardzo dobrze rozbić, opłukać i osuszyć Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki. Pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Każdy kawałek mięsa posmarować łyżką majonezu, posypać serem żółtym tartym ( użyłam mozzarelli) . Na jednym końcu ułożyć podsmażone pieczarki. Zawinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Obtaczać w jajku i bułce- dwukrotnie. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Podałam z ryżem oraz świeżą sałatą. Smacznego:)
Źródło:http://potravel.pl/2013/09/10/roladki-schabowe-z-nadzieniem