ßßß
Cookit - przepis na Faszerowane pieczarki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Faszerowane pieczarki
Składniki
Pieczarki
Piersi z kurczaka
Żółty ser
Żółtko
Majonez
Sól
Pieprz
Jajko
Bułka tarta
Olej
Wykonanie
Do wielu potraw potrzebne są małe i zgrabne
pieczarki
. Ten przepis jest odmienny. Im większa
pieczarka
, tym bardziej efektowne danie. Faszerowane
mięsem z kurczaka
kapelusze
pieczarek
nie tylko pięknie wyglądają na talerzu, nie tylko zaskakują gości, ale i fantastycznie smakują.
Składniki:15 dużych
pieczarek
podwójna
pierś z kurczaka
20 dag
sera żółtego
1
żółtko
2 łyżki
majonezu
sól
pieprz
1
jajko
do obtaczania
bułka tarta
do obtaczania
olej
do smażeniaSposób przygotowania:Kapelusze
pieczarek
wydrąż, umyj i osusz. Trzonki posiekaj.
Pierś z kurczaka
umyj i pokrój w drobną kostkę (ja ją delikatnie zblenderowałam - otrzymałam grubo
mielone mięsko
mielone). Posiekane trzonki,
pierś z kurczaka
i
starty ser
wymieszaj z
żółtkiem
,
majonezem
i
przyprawami
. Wypełnij farszem kapelusze.Kapelusze obtaczaj najpierw w roztrzepanym
jajku
, następnie w
bułce tartej
i smaż na rozgrzanym
oleju
. Na
olej
kładź najpierw od strony
pieczarki
, następnie stronę z farszem.
Źródło:
http://zapach-domu.blogspot.com/2013/10/faszerowane-pieczarki.html
Przepisy powiązane
Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki
Składniki powiązane (0)