ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

nazwa

Wykonanie

Do wielu potraw potrzebne są małe i zgrabne pieczarki. Ten przepis jest odmienny. Im większa pieczarka, tym bardziej efektowne danie. Faszerowane mięsem z kurczaka kapelusze pieczarek nie tylko pięknie wyglądają na talerzu, nie tylko zaskakują gości, ale i fantastycznie smakują.
Składniki:
15 dużych pieczarek
podwójna pierś z kurczaka
20 dag sera żółtego
1 żółtko
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
1 jajko do obtaczania
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kapelusze pieczarek wydrąż, umyj i osusz. Trzonki posiekaj. Pierś z kurczaka umyj i pokrój w drobną kostkę (ja ją delikatnie zblenderowałam - otrzymałam grubo mielone mięsko mielone). Posiekane trzonki, pierś z kurczaka i starty ser wymieszaj z żółtkiem, majonezem i przyprawami. Wypełnij farszem kapelusze.
Kapelusze obtaczaj najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Na olej kładź najpierw od strony pieczarki, następnie stronę z farszem.
Źródło:http://zapach-domu.blogspot.com/2013/10/faszerowane-pieczarki.html