Składniki:– 4 kotlety schabowe– 1 większa cebula– 1 jajko ( do obtoczenia )– bułka tarta ( do obtoczenia )– sól, pieprz– 4 pieczarki– 3 łyżki majonezu– 4 plastry sera żółtegoPrzygotowanie:* Kotlety rozbijamy lekko, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor ( jak tradycyjne schabowe ).* Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym ( bądź po prostu na blaszce ).* Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i szklimy na patelni, na której smażyliśmy kotlety. Przekładamy na kotlety.* Na kotlety z cebulą i pieczarkami, układamy plastry sera żółtego, smarujemy majonezem i wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni ), do momentu, aż wierzch się przyrumieni.Kategorie: