Wykonanie
Niektórzy twierdzą , że
mięso z indyka jest suche i mało aromatyczne. Ja uważam wprost przeciwnie. Wystarczy odpowiednie przygotowanie. W dodatku, nie musi być ono skomplikowane. u mnie wystarczyło odrobinę
musztardy i
ketchupu:)
Mięso z indyka wpływa korzystnie na układ nerwowy oraz na pracę
serca. Reasumując smaczne, zdrowe i niskokaloryczne, czyli marzenie kobiety.
SKŁADNIKI:udo z
indyka 1 szt
ketchup 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
papryka mielona słodka 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól morska 1 szczypta
pieprz 1 szczyptaPRZYGOTOWANIE:
Mięso opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Posypać
papryką mieloną słodką,
solą morską oraz
pieprzem. Przecisnąć przez praskę dwa ząbki
czosnku. Dodać
musztardę oraz
ketchup. Dokładnie z wszystkich stron, nasmarować
mięso. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 80 minut. Ja podałam z
ogórkami konserwowymi oraz
majonezem chrzanowym, domowej roboty. Smacznego:)ZAPRASZAMY NA KONKURS