Wykonanie
Wszyscy podejrzewam znamy pastę z
jajek, ja robię taką pastę z
tuńczykiem i
avokado a dlaczego by nie zrobić jajecznej z samym avokado? Może warto spróbować?Składniki:1 dojrzałe
avokado2
jajka ugotowane na twardo (uważam, że super by się sprawdziły przepiórcze bo są delikatne ale to przy okazji)pół małej
cebulki lub 1 ząbek
czosnku1 łyżeczka
majonezu1 łyżeczka
musztardy Dijon (lub innej ta jest ostra i zrównoważy smak)
sól morskapieprzPrzygotowanie:
Avokado wydrążamy łyżeczką (pestkę usuwamy), kroimy w kostkę lub w wersji dla leniwych (czyli dla mnie) wrzucamy do miseczki,
jajka kroimy również w kostkę (duże kawałki), dodajemy
cebulkę (lub
czosnek jak wolicie),
majonez i
musztardę. Przyprawiamy do smaku i mieszamy delikatnie posypujemy
szczypiorkiem. Ja podałam na śniadanko z kawałkiem
polędwicy i
pomidorkiem. Smacznego