Wykonanie
Przepis podpatrzony w gazetce kulinarnej. Ważne jest, aby odpowiednio długo piec. Ciekawe połączenie smaków,
mięso idealnie komponuje się z pieczonymi
ziemniakami.Składniki1kg
schabu10 dag miękkiego
masła (w temperaturze pokojowej)1 łyżeczka świeżej
kolendry1 łyżeczka
oregano1 łyżeczka świeżej
bazylii2 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
papryka słodkaSposób przygotowaniaKrok 1
Mięso przyprawiamy
solą,
pieprzem,
majerankiem i
słodką papryką, polewamy
oliwą, nacieramy i odkładamy na noc do lodówki. Miękkie
masło mieszamy z posiekanymi
ziołami i wyciśniętym przez praskę
czosnkiem. Zamarynowane
mięso nacinamy (nie do końca) i pomiędzy smarujemy
masłem. Ściskamy, żeby był jeden zwarty kawałek owijamy folią aluminiową i pieczemy w naczyniu żaroodpornym (podlewamy 1 szklanką
wody) ok. 2 godzin w 180 stopniach.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)
Schab z
ziołowo-
czosnkowym masłem, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyKociołek
Schab pieczony z
żurawiną i
musztardą francuską
Schab z
suszonymi pomidorami,
kaparami i
camembertemRolada włoska z
oliwkami,
bazylią i
mozzarelląŻeberka w
sosie sojowym z
miodem i
czosnkiem