ßßß Cookit - przepis na Schab z ziołowo- czosnkowym masłem

Schab z ziołowo- czosnkowym masłem

nazwa

Wykonanie

Przepis podpatrzony w gazetce kulinarnej. Ważne jest, aby odpowiednio długo piec. Ciekawe połączenie smaków, mięso idealnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami.
Składniki
1kg schabu
10 dag miękkiego masła (w temperaturze pokojowej)
1 łyżeczka świeżej kolendry
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka świeżej bazylii
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka słodka
Sposób przygotowania
Krok 1
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką, polewamy oliwą, nacieramy i odkładamy na noc do lodówki. Miękkie masło mieszamy z posiekanymi ziołami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Zamarynowane mięso nacinamy (nie do końca) i pomiędzy smarujemy masłem. Ściskamy, żeby był jeden zwarty kawałek owijamy folią aluminiową i pieczemy w naczyniu żaroodpornym (podlewamy 1 szklanką wody) ok. 2 godzin w 180 stopniach.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)
Schab z ziołowo- czosnkowym masłem, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Podobne wpisy
Kociołek
Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską
Schab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertem
Rolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarellą
Żeberka w sosie sojowym z miodem i czosnkiem
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/06/9236/schab-z-ziolowo-czosnkowym-maslem