ßßß
Cookit - przepis na Wędzona polędwica
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wędzona polędwica
Składniki
Polędwica wędzona
Schab
Sól
Woda
Ziele angielskie
Pieprz
Czosnek
Karkówka
Pieczarki
Żeberka
Sos sojowy
Miód
Oliwki
Bazylia
Ser mozarella
Suszone pomidory
Kapary
Ser camembert
Wykonanie
Soczysta,
wędzona polędwica
mojego taty. Tajemnica jej idealnego smaku tkwi w długim wędzeniu w niskiej temperaturze:) Polecam zwłaszcza na święta z
chrzanem
, pyszna:)
Wędzona polędwica
Składniki5kg
schabu
bez kościSaletra1kg
soli
z saletrą10 litrów zimnej
wody
15 listków laurowych20 ziaren
ziela angielskiego
1 paczka
pieprzu
ziarnistego1 główka
czosnku
Sposób przygotowaniaKrok 1Do
wody
dodajemy
sól
i resztę składników.
Czosnek
wyciskamy.
Mięso
umyte wkładamy do zalewy na 7-10 dni. Wędzimy około 2-3 dni w niskiej temperaturzeVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 5.0/ 10 (5 votes cast)
Wędzona polędwica
, 5.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyGrochówka na wędzonce
Karkówka
pieczona z
pieczarkami
Żeberka
w
sosie sojowym
z
miodem
i
czosnkiem
Rolada włoska z
oliwkami
,
bazylią
i
mozzarellą
Schab
z
suszonymi pomidorami
,
kaparami
i
camembertem
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/03/6790/wedzona-poledwica
Przepisy powiązane
Schab z ziołowo- czosnkowym masłem
Marmolada z czerwonej cebuli
Schab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertem
Schab z ziołami i suszonymi pomidorami
SCHAB SUSZONY, DOJRZEWAJĄCY - NAJLEPSZY
Składniki powiązane (0)