ßßß
Soczysta, wędzona polędwica mojego taty. Tajemnica jej idealnego smaku tkwi w długim wędzeniu w niskiej temperaturze:) Polecam zwłaszcza na święta z chrzanem, pyszna:)Wędzona polędwicaSkładniki5kg schabu bez kościSaletra1kg soli z saletrą10 litrów zimnej wody15 listków laurowych20 ziaren ziela angielskiego1 paczka pieprzu ziarnistego1 główka czosnkuSposób przygotowaniaKrok 1Do wody dodajemy sól i resztę składników. Czosnek wyciskamy. Mięso umyte wkładamy do zalewy na 7-10 dni. Wędzimy około 2-3 dni w niskiej temperaturzeVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 5.0/ 10 (5 votes cast)Wędzona polędwica, 5.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyGrochówka na wędzonceKarkówka pieczona z pieczarkamiŻeberka w sosie sojowym z miodem i czosnkiemRolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarelląSchab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertem