Składniki:1 kg sera (mielonego lub wiaderkowego do serników - u mnie ten drugi)3/4 szklanki cukru pudru3 jajka5 łyżeczek żelatyny + woda10 dag masła lub margarynypół kilo truskawek2 galaretkiherbatniki lub biszkopty na dno tortownicySposób przygotowania:1. Przygotowujemy żelatynę: w połowie szklanki zimnej wody rozpuszczamy żelatynę, jak spęcznieje to dolewamy jeszcze 1/4 szklanki wody, stawiamy na palniku i podgrzewamy, aż żelatyna całkiem się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.2. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. W drugim naczyniu miksujemy żółtka z cukrem i margaryną, dodajemy po łyżce sera. Potem wlewamy wystudzoną żelatynę i całość mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Ser wylewamy do tortownicy uprzednio wyłożonej folią spożywczą i ułożonymi herbatnikami. Całość wyrównujemy i wkładamy do lodówka na 1 godzinę.3. W międzyczasie przygotowujemy warstwę truskawkową: miksujemy truskawki. W połowie szklanki gorącej wody rozpuszczamy 2 galaretki, jak trochę przestygnie, przelewamy galaretkę do truskawek i całość mieszamy.4. Masę truskawkową wylewamy na ser. Całość przechowujemy w lodówce.Smacznego :)