pół szklanki mleka4 jajka4 opakowania serków homogenizowanych wanilinowych1 szklanka cukru1 op. żelatyny200 g masłagalaretka (może być dwie)paczka herbatników szkolnychpół kostki margarynytruskawki lub inne owoceHerbatniki dokładnie zgnieść , można w robocie, wymieszać z margaryną i dokładnie ugnieść na dnie tortownicy.Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą puszystą masę (cukier powinien się całkiem rozpuścić),dodać stopione, przestudzone masło. Wymieszać.Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wlać do przygotowanej masy. Dodać serkihomogenizowane , znów wymieszać. Ubić na sztywno pianę z białek.Dodać ją do masy serkowej - żeby była jak najbardziej puszysta. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy na herbatnikowe ciasto i wstawić do lodówki. Gdy całkiem stężeje, po zastudzeniu zalać galaretką i ponownie wstawić do lodówki. można dać dwa kolory galaretek ..Po zastudzeniu i wyjęciu z tortownicy udekorować truskawkami