Dawno nie jadłammięska...Ostatnio u mnie w kuchni królowały zupy.Miałam ochotę na coś..wyrazistego,lekko pikantnego..czegoś innego. Może i Wy spróbujecie ?Składniki:1/2 kg wołowiny2 łyżki oliwy z oliwek3 cebule2 ząbki czosnku1 łyżeczka kurkumy1/4 łyżeczki chili1 łyżeczka imbiru1 łyżeczka soli4 pomidory1 szklanka wodyCebule drobno posiekaj a czosnek przeciśnij przez praskę,przełóż do niewielkiej miseczki. Do cebuli dodaj kurkumę,imbir,chili,sól i wymieszaj.Mięso pokrój w kostkę.Do mięsa dodaj mieszankę przypraw,wymieszaj i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny,od czasu do czasu przemieszaj.Mięso smaż na oliwie do momentu aż się zarumieni. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory i duś przez ok. 10 minut.Do mięso dodaj wodę i gotuj na małym ogniu przez 1 1/2 godziny.