ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegojajka ugotowane 5 sztukcebula 1 sztukimbir, kawałek (1cm)1 sztukczosnek 1 ząbkiolej 3 łyżek stołowychkolendra 1 łyżek stołowychchili, proszek 1 łyżek stołowychkurkuma 2 łyżek deserowychkminek 0,25 łyżek deserowychwoda 2 łyżek stołowychsok z cytryny 4 łyżek stołowychpapryczki chili 2 sztukpomidor 1 sztuksól według uznaniaWykonanie:Obrane jajka ponacinać ze wszystkich stron. Oczyszczoną cebulę pokroić na plasterki, a imbir na wiórki, czosnek utrzeć w moździerzu. Papryczki ponacinać z obydwu stron, a pomidor pokroić na ćwiartki.Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, imbir i czosnek.Kolendrę, proszek chili, kurkumę i kminek przełożyć do miski i wymieszać z wodą. Przełożyć do garnka, dodać sól, wymieszać i smażyć, aż zioła zaczną wydzielać aromat. Dodać sok z cytrynowy i dusić jeszcze 10 minut. Jajka przełożyć do i dobrze wymieszać. dodać papryczki oraz pomidor. Dusić przez 15 minut, aż jajka przesiąkną przyprawami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia IndonezyjskaPotrawy z JajWielkanocKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-29AromatyczneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: