Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
jajka ugotowane 5 sztuk
cebula 1 sztuk
imbir, kawałek (1cm)1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
kolendra 1 łyżek stołowych
chili, proszek 1 łyżek stołowych
kurkuma 2 łyżek deserowych
kminek 0,25 łyżek deserowych
woda 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
papryczki chili 2 sztuk
pomidor 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Obrane
jajka ponacinać ze wszystkich stron. Oczyszczoną
cebulę pokroić na plasterki, a
imbir na wiórki,
czosnek utrzeć w moździerzu. Papryczki ponacinać z obydwu stron, a
pomidor pokroić na ćwiartki.Na rozgrzanym
oleju podsmażyć
cebulę,
imbir i
czosnek.
Kolendrę, proszek
chili,
kurkumę i
kminek przełożyć do miski i wymieszać z
wodą. Przełożyć do garnka, dodać
sól, wymieszać i smażyć, aż
zioła zaczną wydzielać aromat. Dodać
sok z cytrynowy i dusić jeszcze 10 minut.
Jajka przełożyć do i dobrze wymieszać. dodać papryczki oraz
pomidor. Dusić przez 15 minut, aż
jajka przesiąkną przyprawami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia IndonezyjskaPotrawy z JajWielkanocKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-29AromatyczneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: