Wykonanie
Jakiś czas temu przygotowywałam bardzo podobny obiad - z innym sosem.Dziś troszkę ostrzej, lubię sosy z dodatkiem
musztardy a i trochę witamin się przyda ( zwłaszcza żelaza na moją anemię ) stąd
natka pietruszki.Obiad w 30 minut, u mnie z
ziemniakami i
marchewką :)Składniki : ( 2 porcje )* 4 cienkie plastry
wieprzowiny,*
sól,
pieprz,* 2 łyżki
oliwy,* 1,5 szklanki
bulionu warzywnego,* 2 łyżki
musztardy dijon ( lub innej ostrej ),* 2 łyżki
natki pietruszki,Przygotowanie :Plastry
mięsa delikatnie rozbij, oprósz
solą i
pieprzem.Na patelni rozgrzej dwie łyżki
oliwy, obsmaż
mięsko na rumiano z każdej strony ( około 3 minut ), dodaj
bulion,
musztardę i posiekaną
pietruszkę, duś pod przykryciem na wolnym ogniu 25 minut.Jeżeli sos będzie za rzadki możesz go zagęścić łyżką
mąki kukurydzianej rozmieszanej w kilku łyżkach sosu.* możesz dodać też łyżkę
śmietany dla złagodzenia smaku