Wykonanie
Szpinak nie jest lubianym warzywem... a szkoda.
Jest jednak spora grupa ludzi którzy go lubią.
Ja jestem jedną z nich.
Dobrze doprawiony i przygotowany jest naprawdę pyszny.
Polecam go z
makaronem,
czosnkiem i
serem lazur z
brokułami.
Najlepsze są świeże liście, ale jeśli ich nie macie to jak najbardziej można użyć mrożonego.

Składniki:
opakowanie rozdrobnionego
szpinaku 450 g
3-4 ząbki
czosnku1 szt.
cebulidowolna ilość różyczek
brokułkawałek
sera pleśniowego lazur
opakowanie 200g 18%
śmietanyparmezan do posypania
oliwa do smażenia
sól i świeżo zmielony
czarny pieprzdowolny ulubiony
makaronNa
oliwie podsmażyłam drobno pokrojoną
cebulę i starte ząbki
czosnku.

Dodałam
szpinak.
Jeśli używacie zamrożonego to powinno się go smażyć do
momentu aż odparuje się z niego cała
woda.

Wkruszyłam do niego
ser lazur.
Ilość zależy od waszego smaku, należy próbować.


Mieszałam aż
ser się rozpuścił.

Wlałam
śmietanę.

Wymieszałam i doprawiłam do smaku.

Różyczki
brokuł podgotowałam w lekko osolonej wodzie.

Dodałam je do
szpinaku.

