ßßß Cookit - przepis na TWAROŻEK

TWAROŻEK

nazwa

Wykonanie

Na wiosenne śniadanie polecamy twarożek z serka sojowego(tofu). Tofu jest doskonałym źrodłem białka roślinnego (1/2 szklanki (124g) tofu zawiera 10g białka) i do tego bez cholestrolu. Twarożek podany z chlebkiem razowym jest źrodłem pełnwartościowego białka.
Składniki:
1 kostka tofu
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szcczypiorku
2 łyżki majonezu z ziemniaka
Sól, pieprz ziołowy
Tofu rozgniatamy widelcem( lub ścieramy na tartce o dużych oczkach), szczypiorek siekamy, rzodkiewkę kroimy w kostkę lub plasterki, dodajemy majonez i przyprawy. Wszystkie składniki należy dobrze wymieszać.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/twarozek