Wykonanie
Danie wypróbowałam i jest doskonałe. Można podać na święta lub inne okazje. Polecam.
SKŁADNIKI
pierś z kurczaka podwójna40 dag
pieczarek20 dag.
sera żółtego - dowolny1
cebulaprzyprawa do kurczak2 opakowania
ciasta francuskiego1 łyżka
masła sklarowanego1 łyżka
olejusól ,
pieprz do smakuWYKONANIEPiersi płuczemy, suszymy ręcznikiem. Każda przekrawamy na połowę. Dodajemy
przyprawę do kurczak i dostawiamy na godzinęW tym czasie przygotowujemy
pieczarki, płuczemy kroimy w paski.
cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na
maśle sklarowanym. Dodajemy
pieczarki. nakrywamy chwile , by puściły
wodę. Odkrywamy i jeszcze chwile smażymy,ąż
woda odparuje, doprawiamy do smaku
Mięso z kurczaka obsmażamy na gorącym tłuszczu.Gotowe płaty
ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy
pieczarki, na to pierś , na górę plaster
sera.Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym
jajkiemPieczemy w piekarniku 220 st. około 30 min.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.