ßßß
Cookit - przepis na Kurczakowe kule z warzywami i serem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kurczakowe kule z warzywami i serem
Składniki
Piersi z kurczaka
Żółty ser
Pieczarki
Cebula
Papryka czerwona
Papryka zielona
Przyprawa do kurczaka
Sól
Pieprz
Olej
Wykonanie
Rewelacyjne
mięsne
kule z warzywno
serowym
nadzieniem. Są świetnym pomysłem na obiad jak i rodzinne imprezy.
500 g
filetu z piersi kurczaka
150 g
żółtego sera
150 g
pieczarek
1
cebula
1/3
czerwonej papryki
1/3
zielonej papryki
Słodka
czerwona papryka
Przyprawa do kurczaka
Sól
Pieprz
Olej
Filet z piersi kurczaka
kroimy na 6 płatów (jak na
schabowe
).
Pieczarki
,
cebulkę
oraz
papryki
kromy w kosteczkę. Szklimy na patelni w niewielkiej ilości
oleju
. Warzywa dusimy pod przykryciem, wtedy będą bardzo miękkie.
Ser
ścieramy na tarce o średnich oczkach. Każdy płat
mięsa
przyprawiamy
solą
,
pieprzem
, słodką
czerwoną papryką
i
przyprawą do kurczaka
. Układamy farsz na
mięsie
i formujemy kulę. Najłatwiejszym sposobem jest wykorzystanie foremek do babeczek. Wykorzystałam te silikonowe. Wypełnione farszem
mięso
układałam złączeniem do dołu.
Kurczaka
obsypujemy
słodką papryką
i podlewamy delikatnie
olejem
. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/10/kurczakowe-kule-z-warzywami-i-serem.html
Przepisy powiązane
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim
Składniki powiązane (0)