ßßß
Zapraszam Was dzisiaj na zupę pieczarkową z makaronem. Powiem Wam, że nie lubię jeść grzybów leśnych, ale pieczarki uwielbiam. Czasami robię taką zupę z ziemniakami, ale tym razem z moim ulubionym makaronem. Nie dodaje do zupy śmietany, lubię jak jest lekka i zastępuję śmietanę mlekiem.Zapraszam :-)Składniki:- 4 marchewki- seler- por- natka pietruszki- 500 g pieczarek- 200 g makaronu świderki Czaniecki Makarony- sól, pieprz- domowa Vegeta- 100 ml mlekaWykonanie:Warzywa obieramy i wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy 2 liście laurowe, vegetę własnej produkcji i natkę pietruszki ( połowę zostawiamy na potem ). Gotujemy, aż zmiękną warzywa. Ja wyciągam z zupy por po ugotowaniu. W tym czasie gotujemy makaron all dente i dodajemy do zupy, ale już przesudzonej. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni i dodajemy do zupy. Przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem oraz dodajemy mleko. Posypujemy po wierzchu posiekaną natką co nam została.Smacznego :-)


