Wykonanie
Składniki:5
jajek,1
kalafior,250g tortellini z
mięsem ( ja miałam
wieprzowina z
szynką ),250g
pomidorków koktajlowych,puszka
groszku,garść posiekanej
natki pietruszki,1/2
cebuli,kilka ząbków
czosnku,
majonez,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Kalafior podzielić na kawałki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i podzielić na małe różyczki.
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie ( 7-8 minut od zagotowania się
wody), przelać zimną
wodą, ostudzić, obrać ze skorupki, pokroić w grubą kostkę. Tortellini ugotować zgodnie z opisem jaki jest na opakowaniu ( wrzucić do gotującej się
wody i gotować ok.8minut), odcedzić, przelać zimną
wodą i pozostawić do ostygnięcia.Do składników wymienionych powyżej dodać pokrojone na pół
pomidorki koktajlowe, odcedzony
groszek konserwowy,pokrojoną w kostkę
cebulę,
majonez,
sól oraz
pieprz. Wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną
natką pietruszki.
Smacznego!!!