Wykonanie
Składniki:Farsz: ( z tej ilości farszu wychodzi 8 krokietów)380g
pieczarek,3 średnie
cebule (235g po obraniu),0,5 kg
mięsa mielonego,mała główka
czosnku,
sól,
pieprz,
majeranek,
bazylia,
vegeta (niekoniecznie),
olej do smażenia.Naleśniki:Tu przepis lub według własnego.Panierka:2
jajka,
bułka tarta,
olej do smażenia.Przygotowanie:
Pieczarki i
cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Doprawić. Dodać
mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany
czosnek. Gdyby
mięso było za suche dodać ciut
wody. Usmażyć naleśniki. Na środek naleśnika wyłożyć farsz i zawinąć ( pokazane na zdjęciu). Następnie obtoczyć w
jajku i
bułce tartej. Podsmażyć do zarumienienia, na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego!!!