Wykonanie
Uwielbiam warzywa faszerowane, ale przyznam szczerze że to mój debiut z faszerowanymi
ogórkami. Wyszły pyszne!
Składniki:3 szklarniowe
ogórki,20 dag
mięsa mielonego,1 czerstwa
bułka,1
jajo,½ szklanki
śmietany,
sól do smaku,
pieprz,
koperek,1 łyżeczka
mąki,1 łyżka
masła.Wykonanie:
Ogórki umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć nasiona.
Mięso mielone zmieszać z namoczoną i odciśniętą
bułką,
jajkiem, lekko przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać i napełnić wydrążone
ogórki.
Masło stopić, ułożyć na nim
ogórki, podlać niewielką ilością osolonej
wody i gotować około 25 minut na wolnym ogniu.
Następnie zalać
ogórki śmietaną z
mąką, doprawić, zagotować i posypać
koperkiem.