Wykonanie
Czas na pierogi !!Ciasto:400 g
mąkipół łyżeczki
soli2
jajkaFarsz:2
cebule50 g
boczku10 g
masła300 g
mięsa mielonego (najlepiej mieszane)
sól,
pieprzpęczek
koperku200 g gęstej
śmietanyZarezerwujcie sobie na to danie ok 1 godziny ale warto ! :)Z
mąki,
soli,
jajek i 120 ml
wody zrobić ciasto. Wyrabiać je ręcznie aż będzie gładkie i elastyczne.
Cebulę drobno pokroić i smażyć do zarumienienia.
Boczek pokroić w drobną kosteczkę i połączyć z
cebulą oraz
mięsem mielonym. Dolać do farszu 4 łyżki
wody i doprawić według uznania
solą i
pieprzem. Lepiej zrobić ostrzejszy farsz.Ciasto rozwałkować cieniutko i robiny pierogi - wiecie na pewno jak :) pierożki mają być niewielkie.Gotować w osolonej wodzie. Podawać ze
śmietaną i posiekanym
koperkiem.Smacznego życzy Stefa :)
No i oczywiście czas na koty :)Rysiu jest najsłodszym zwierzęciem na świecie i najlepszym łapaczem komarów.
Pozdrawiam. Blond Stefa.