ßßß Cookit - przepis na Klopsiki w sosie koperkowym

Klopsiki w sosie koperkowym

nazwa

Wykonanie

Smaczne, delikatne klopsiki w sosie koperkowym. Pycha!
Składniki:
25 dag mielonego mięsa wieprzowego,
25 dag mielonego mięsa wołowego,
1 czerstwa bułka,
1 cebula biała,
1 jajko,
½ szklanki śmietany,
1 pęczek koperku,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
mąka do panierki,
tłuszcz do smażenia.
Wykonanie:
Mięso dokładnie wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami do smaku. Formować klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na świeżym tłuszczu z obu stron. Następnie wyjąć klopsiki, sos własny zaciągnąć mąką, w razie potrzeby doprawić, zagotować. Dodać posiekany koperek, śmietanę i zagotować. Włożyć klopsiki i możemy podawać z kaszą, ryżem i ziemniakami.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/08/klopsiki-w-sosie-koperkowym.html