23 marca 2014Wyśmienita surówka z białej kapusty, którą znają prawie wszyscy. Poniższy przepis jest recepturą na najbardziej podstawową wersję. Można ją oczywiście dowolnie modyfikować dodając na przykład jabłko, czy świeże zioła.SAŁATKA COLESLAWSkładniki:1 duża marchewka1/2 małej, białej kapusty1 czerwona cebula1 biała cebula2 łyżki majonezu3 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżeczki musztardy Dijonpieprzsólsok z 1/2 cytrynyKapustę szatkujemy drobno. Obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę kroimy w piórka. Łączymy majonez, jogurt naturalny i musztardę. W dużej misce mieszamy ze sobą warzywa i sos. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.