Wykonanie
Klasyczne składniki, wyraziste smaki i proste wykonanie. Takie propozycje na świąteczne menu najbardziej mnie cieszą.
Ilość porcji – 4Czas wykonania – 25 min.Stopień trudności – łatwySkładniki:4
jajka ugotowane na twardo, obrane i przekrojone na połówki,100 g
łososia wędzonego,4 płaty
papryki konserwowej, pokrojonej w paseczki,3
ogórki konserwowe, pokrojone w plasterki1
cebula czerwona pokrojona w piórka2 garści ulubionego gatunku
sałatysólpieprzszczypta
słodkiej papryki w proszku100 g ( 1
jogurt naturalny)2 łyżki
majonezu2 łyżki
musztardy dijon
Sposób wykonania:
sałatę płuczemy i dokładnie osuszamy,
jogurt łączymy z
majonezem oraz
musztardą, doprawiamy
solą,
pieprzem i
papryką w proszku, na talerzu/półmisku układamy liście
sałaty oraz pozostałe składniki sałatki,całość opruszamy
solą oraz
pieprzem i polewamy
sosem jogurtowym.