Wykonanie
składniki na dużą salaterkę
duży słoik
pieczarek marynowanychpuszka
zielonego groszku4
ziemniaki4
marchewkiczerwona paprykajeden podwójny
filet z kurczaka4
jajka100g
żółtego seramały słoik
majonezuprzyprawa gyrospęczek
szczypiorkusólpieprzoliwaUmyj
piersi kurczaka, pokrój w drobną kostkę, dopraw
przyprawą gyros i usmaż na rozgrzanej
oliwie.
Ziemniaki i
marchew obierz i ugotuj do miękkości. Odstaw do wystygnięcia.
Jajka ugotuj na twardo i także pozostaw do wystygnięcia.
Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Szczypiorek posiekaj, a
ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.W dużej salaterce wykładaj kolejno:
ser starty na tarce o grubych oczkach,
groszek odsączony z zalewy,
majonez,
jajka starte na tarce o grubych oczkach,
pierś kurczaka,
majonez,
paprykę,
ziemniaki starte na tarce,
majonez i
marchew utartą na tarce. Na wierzch poukładaj całe
pieczarki i posyp posiekanym
szczypiorkiem.Gotową
sałatkę odstaw na parę godzin do lodówki.