Świetne pieczarki faszerowane z grilla - alternatywa dla typowych dań grillowych :)Oczywiście można je również upiec w piekarniku (15-20 min. w 200 stopniach)SKŁADNIKI400g dużych pieczarek(najlepsze z Lidla - bardzo dużedo grillowania właśnie)1 dymka3 plasterki szynki1/2 kulki mozzarelli(lub 70g sera żółtego)sól, pieprzoliwa z oliwekszczypta chili(lub oliwa z ostrą papryczką)kilka listków sałatyPRZYGOTOWANIEPieczarki obieramy. Odrywamy nóżki. Dymkę siekamy (zostawiamy trochę szczypiorku do ozdoby). Na odrobinie oliwy smażymy dymkę, pokrojone nóżki pieczarek i szynkę. Po paru minutach zdejmujemy z patelni. Dodajemy drobno pokrojony ser, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili (lub ostrą oliwą). Pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Następnie nadziewamy farszem i grillujemy do momentu, aż ser w farszu się rozpuści.Podajemy na liściach sałaty i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :)