Wykonanie
« Zapiekanka
Mozarellaurodziny imieniny »Zrobiliśmy sobie dzisiaj banalnie prosty, szybki i dosyć tani obiad na 2 dni, bo nas trójka została chwilowo w mieszkaniu.
MAKARON Z
SZYNKĄ I
PIECZARKAMI
składniki:- 500g
makaronu- 250g
pieczarek- 400g
szynki- 3
dymki-
ser grecki w plasterkach-
olej -
sól-
pieprzSzynkę pokroić w kostkę. Podsmażyć na
oleju. Wyjąć i osączyć.
Pieczarki i
dymkę opłukać. Białą część
dymki i
pieczarki pokroić. Do tłuszczu ze smażenia
szynki dolać trochę
oleju i podgrzać. Wrzucić pokrojoną
dymkę. Chwilę smażyć. Dodać
pieczarki i smażyć razem aż się zrobią miękkie. Połączyć z
szynką. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Makaron ugotować i odcedzić. Wymieszać z
pieczarkami,
wędliną i
dymką. Plasterki
sera pokroić w paseczki,
szczypiorek posiekać. Na
makaronie z dodatkami położyć kilka kawałków
sera, gdy zaczną się rozpuszczać, posypać
szczypiorkiem.Uwagi:W oryginale w Claudii jest
boczek wędzony lub ogonówka ;)

źródło: Claudiaśroda, 03 października 2007, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze