Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
boczek wędzony 150 gramów
pomidory 4 sztuk
dymka 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
makaron rigatoni 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
groszek mrożony 250 gramów
bulion warzywny 200 mililitrów
mozzarella 200 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W paski pokroić
boczek, a umyte
pomidory w kostkę. oczyszczona
cebulę oraz
czosnek posiekać.Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu, odcedzić.Na rozgrzanym
oleju poddusić
boczek,
cebulę oraz
czosnek. Dodać
pomidory oraz
groszek, wlać
bulion i całość chwilę gotować. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
cukrem. Do sosu włożyć
makaron i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać plasterkami
sera i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem udekorować listkami
ziół.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: