Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron rurki 1 porcja
boczek wędzony 400 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
groszek mrożony 1 porcja
czosnek 2 ząbki
oregano 1 łyżek deserowych
ser żółty ostry według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W osolonej wodzie ugotować
makaron na półtwardo, przelać zimna
woda i osączyć. Pokrojony w paski
boczek usmażyć na łyżce
oliwy, na chrupko.W osolonej wodzie gotować 5 minut
groszek. Odcedzony doprawić rozdrobnionym
czosnkiem i
oregano.Wymieszać w salaterce
makaron z
boczkiem oraz
groszkiem i dodać pozostałą
oliwę. Mieszając, doprawić
sałatkę do smaku
sola oraz
pieprzem. Można posypać startym
ostrym serem np.
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: