Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 400 gramów
cebula 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
ser biały 400 gramów
boczek wędzony 150 gramów
olej według uznania
ocet winny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 1 pęczekWykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Umyte
pomidory pokroić w półplasterki, a oczyszczoną
cebulę w kosteczkę. Połowę
cebuli wymieszać z
pomidorami i doprawić na ostro
solą oraz
pieprzem. Skropić
olejem,
octem, dodać posiekana
natkę i wymieszać. Odstawić na kilka minut. Resztę
cebuli i
boczek pokrojony w paseczki przysmażyć 4 minuty na 3 łyżkach
oleju. Odcedzony
makaron wymieszać z
sałatką. Polać wysmażonymi skwarkami i posypać pokruszonym
serem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: