Wykonanie
Tortellini to włoskie pierożki nadziane
mięsem,
grzybami lub
serem. Podaje się je z
sosem pomidorowym - wtedy możemy rozsmakować się w prawdziwie włoskich smakach, bo w ten sposób podaje się je tradycyjnie. :-) Całość można posypać startym
żółtym serem, co ja pominęłam.
250g
makaronu tortellini (u mnie z
serem)500g
mięsa mielonego2
cebule2 puszki
pomidorów krojonych3 łyżeczki
koncentratu pomidorowego1/2 pęczka
natki pietruszkisól,
pieprz,
papryka wędzona1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.2.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy wraz z
mięsem mielonym, które doprawiamy
solą,
pieprzem i wędzoną
papryką. Dodajemy
pomidory, koncentrat, dusimy 15-20 minut, doprawiamy do smaku.3. Tortellini przekładamy do przygotowanego sosu. Mieszamy z posiekaną
natką pietruszki.