ßßß Cookit - przepis na Kurki w sosie serowym

Kurki w sosie serowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurki 750 gramów
ser żółty łagodny 150 gramów
boczek wędzony 150 gramów
cebula 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 0,5 pęczek
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyścić grzyby, ser zetrzeć na grubych oczkach. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, dodać oczyszczoną, posiekana cebulę i razem podsmażyć. Wrzucić kurki, mieszając, smażyć 10 minut. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem, wymieszać z posiekaną natka i smażyć jeszcze 5 minut.
Na drugiej patelni rozgrzać masło. dodać śmietanę oraz ser, mieszając, gotować, aż powstanie gęsty gładki sos. Połączyć go z kurkami. Podawać jako dodatek do pieczonego indyka, kopytek lub jako danie samodzielne z pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12402/Kurki-w-sosie-serowym