Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurki 750 gramów
ser żółty łagodny 150 gramów
boczek wędzony 150 gramów
cebula 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 0,5 pęczek
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyścić
grzyby,
ser zetrzeć na grubych oczkach.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na
oleju, dodać oczyszczoną, posiekana
cebulę i razem podsmażyć. Wrzucić
kurki, mieszając, smażyć 10 minut. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, wymieszać z posiekaną
natka i smażyć jeszcze 5 minut.Na drugiej patelni rozgrzać
masło. dodać
śmietanę oraz
ser, mieszając, gotować, aż powstanie gęsty gładki sos. Połączyć go z
kurkami. Podawać jako dodatek do
pieczonego indyka, kopytek lub jako danie samodzielne z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: