Wykonanie
Jakiś czas temu podawałam Wam przepis na
sałatkę z
pomidora ze
śmietaną.Dziś z
oliwą i
octem. Obie te sałatki bardzo lubię, zarówno ze
śmietaną jak i z
oliwą i obie robię do obiadu, choć nie ukrywam, że często u mnie występują też samoistnie, jako przekąska, na śniadanie, czy kolację, a latem jako dodatek na grillu :)Ilość
octu możecie modyfikować według własnych smaków. Ja lubię dużo :)Składniki:4
pomidory1 mała
cebula, lub pół większej
sól,
pieprzłyżka
oliwy z oliwekłyżeczka
octu winnegoposiekana
natka pietruszki ( opcjonalnie )Przygotowanie:Umyte
pomidory kroimy w większą kostkę, a
cebulę w drobną.Dodajemy
oliwę,
ocet, przyprawiamy
solą,
pieprzem i dokładnie mieszamy.
Kategorie: