Wykonanie
Zrobiłam niedawno taką prostą i szybką zupę, że aż mnie zaskoczyło, że mogła być taka smaczna. Zupa bez
mięsa, tylko na przysmażonym
boczku, z mnóstwem warzyw i
makaronem. Użyłam mrożonego
groszku i
marchewki dzięki temu
skróciłam czas przygotowania. Zupę można zabielić ale ja, choć lubię zupy ze
śmietaną, tym razem wybrałam wersję bardziej zdrową tzn. lżejszą.
Składniki:20 dag
wędzonego boczku15 dag
makaronu, u mnie łazanki20 dag mrożonego mixu
groszek z
marchewką2 l
bulionu warzywnegosól,
pieprz do smaku
Boczek podsmażyć w garnku, dodać
groszek z
marchewką. Zalać
warzywa bulionem, zagotować, dodać
makaron i gotować ok. 10 min.
Makaron powinien być al dente. Zupę doprawić do smaku
sola i
pieprzem, podawać ze
szczypiorkiem lub posiekana
natka pietruszki.Smacznego:)