ßßß
Cookit - przepis na Zupa z fasolą i boczkiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa z fasolą i boczkiem
Składniki
Boczek wędzony
Bulion warzywny
Czosnek
Makaron
Marchew
Papryka słodka
Pieprz
Pomidor
Pory
Sól
Wykonanie
Składniki:- 400g
pomidorów
z puszki- kawałek
wędzonego boczku
- 2
marchewki
- 1
por
- ok. 250g
fasolki
różnego rodzaju- ok. 1 litr
bulionu warzywnego
- 2 ząbki
czosnku
- ok. 80g
makaronu
orzo- 1/2 łyżeczki
słodkiej papryki
-
sól
i
pieprz
Sposób przygotowania:1.
Fasolkę
gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.2.
Marchewki
kroimy w kostkę,
por
i
czosnek
siekamy. W garnku podsmażamy pokrojony w kostkę
boczek
, w razie potrzeby używamy odrobinę
oleju
, następnie wrzucamy warzywa.3. Po chwili wlewamy
bulion
,
pomidory
, gotujemy 15 min. Po tym czasie wrzucamy
makaron
,
fasolkę
i gotujemy do miękkości wszystkich składników. Doprawiamy do smaku
solą
,
pieprzem
i
słodką papryką
, jeśli zupa jest zbyt gęsta można dolać więcej
bulionu
.Inspiracja: filozofiasmaku
Źródło:
http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2016/02/zupa-z-fasola-i-boczkiem.html
Przepisy powiązane
Zupa wielowarzywna na boczku z makaronem
Wiosenne minestrone z botwinką
Zupa jarzynowa (minestrone)
Makaron ruote z sosem porowym i brokułem /romanesco/
Spaghetti z warzywami
Składniki powiązane (0)