Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 500 gramówlistki szczawiu według uznanialiście
kapusty według uznania
pietruszka 2 sztuk
seler naciowy 3 łodyga
por 1 sztuk
dymka 2 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pomidory w kawałkach 2 puszka
bulion warzywny 1 litrów
makaron drobny 1 szklaneklistki
bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone warzywa wrzucić na rozgrzana w rondlu
oliwę. Dodać posiekany
czosnek, mieszając, smażyć 15 minut. Włożyć
pomidory razem z zalewą i dusić jeszcze 3 minuty. Wlać
bulion i gotować 15 minut. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wsypać
makaron i jak wypłynie, podawać posypaną listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: