Wykonanie
« Powrót  Majowe minestrone
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 1 pęczek
szczypiorek według uznanialistki
kapusty młodej według uznania
włoszczyzna 1 sztuk
bulion 1 litrów
dymka 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
makaron drobny 1 szklanek
pomidory 2 puszkalistki
bazylii według uznania
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
młode warzywa drobno pokroić i wrzucić na rozgrzane w rondlu 2 łyżki
oliwy. Dodać oczyszczony, posiekany
czosnek, mieszając, dusić 15 minut. Włożyć
pomidory i dusić jeszcze 3 minuty. Wlać
bulion i gotować 15 minut. Dodać ugotowany wcześniej
makaron i posiekana
bazylię. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: