Wykonanie
Pomidorową zna chyba każdy polak. Moja pomidorowa jest kremowa, syta, zdrowa, pyszna i lekko ostra.Cała rodzina ją uwielbia.
Składniki3 ząbki
czosnkułyżka
oliwyduża
marchewkapietruszkakawałek
pora1,5 l
bulionu warzywnego lub rosołu300g gęstego
soku pomidorowegosłodka,
ostra papryka,
sól,
pieprz,
bazyliaWykonanieW garnku o grubym dnie rozgrzać
oliwę, dorzucić pokrojony
czosnek i przesmażyć. ( uwaga,
czosnek nie może się przypalić bo będzie gorzki ) Do
czosnku wlać sok i
bulion. Gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować , przyprawić do smaku
solą,
pieprzem,
paprykami oraz
bazylią świeżą lub suszoną. Podawać z
makaronem pełnoziarnistym lub
brązowym ryżem i kleksem kwaśnej
śmietany lub
jogurtu naturalnego/ greckiego.Smacznego