ßßß Cookit - przepis na Duszona jagnięcina po chorwacku

Duszona jagnięcina po chorwacku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jagnięvcina bez kości 750 gramów
kapusta 750 gramów
ziemniaki 3 sztuk
pomidory krojone z oliwą i czosnkiem 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
seler naciowy 1 łodyga
bulion warzywny 0,5 litrów
natka piertruszki 1 łyżek stołowych
pasta łagodna Ajvar Podravka 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę i posmarować ajvarem. Kapustę poszatkować. Oczyszczone ziemniaki, marchewkę, oraz seler pokroić. Oczyszczoną cebule posiekać.
Mięso, kapustę, ziemniaki, pomidory, marchewkę, cebule i seler układać warstwami w dużym garnku. Każdą warstwę oprószyć pieprzem i sola oraz posypać natka. Całość zalać bulionem i dusić na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 2 - 3 godziny, aż jagnięcina będzie miękka.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11041/Duszona-jagniecina-po-chorwacku