Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jagnięvcina bez kości 750 gramów
kapusta 750 gramów
ziemniaki 3 sztuk
pomidory krojone z
oliwą i
czosnkiem 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
seler naciowy 1 łodyga
bulion warzywny 0,5 litrów
natka piertruszki 1 łyżek stołowychpasta łagodna Ajvar Podravka 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę i posmarować ajvarem.
Kapustę poszatkować. Oczyszczone
ziemniaki,
marchewkę, oraz
seler pokroić. Oczyszczoną
cebule posiekać.
Mięso,
kapustę,
ziemniaki,
pomidory,
marchewkę,
cebule i
seler układać warstwami w dużym garnku. Każdą warstwę oprószyć
pieprzem i
sola oraz posypać
natka. Całość zalać
bulionem i dusić na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 2 - 3 godziny, aż
jagnięcina będzie miękka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: