Wykonanie
Jedno z ulubionych dań z dzieciństwa mojego m. I on jest jego mistrzem:) Ale kiedy pierwszy raz mi o nim powiedział myślałam, że sobie ze mnie żartuje. A dziś czyham przy nim kiedy je robi, żeby tylko skubnąć gdy się odwróci. Nie lubię
makaronu z
serem. Od dziecka to połączenia zupełnie mi nie pasowało. Ale jeśli dodamy do tego
boczek.. sprawa wygląda zupełnie inaczej. Wiem, że może to brzmieć zaskakująco (zwłaszcza jeśli dodam że popijamy to zimnym
mlekiem) ale gdy je robimy zjadam cały talerz a nie często mi się coś takiego zdarza. Szybko, prosto, smacznie i z wieloma wspomnieniami z dzieciństwa w tle:) Uwielbiam!
Składniki:ok 100 g
makaronu na osobę (najlepiej muszelki)250 g półtłustego
twarogu150 g
wędzonego boczkusólpieprzWykonanie:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż aż będzie chrupiący. Gdy
makaron się ugotuje po odcedzeniu wrzuć go ponownie do garnka, wrzuć pokruszony
ser i delikatnie przemieszaj. Pozostaw go na niewielkim ogniu przez kilka minut do momentu aż
ser zacznie się lekko ciągnąć. Dodaj
boczek i ponownie wymieszaj.Smacznego!