Wykonanie
Galarety w oryginalnej wersji nigdy nawet nie spróbowałam :-) Więc nie potrafię powiedzieć czy przypomina wersję jaką znacie z imienin u cioci, czy Świąt ;-)Pewne jest, że zrobię ją na pewno na nadchodzące Święta! Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu.
Składniki:100 g
tofu wędzonego1 litr
bulionu warzywnego3 płaskie łyżeczki agaru
groszek,
marchewka,
kukurydza (użyłam mieszanki konserwowej) lub inne ulubione warzywa
sól,
pieprz do smakuWykonanie:
Tofu kroimy w kostkę.
Bulion warzywny doprawiamy
solą i
pieprzem, a następnie doprowadzamy do wrzenia, stopniowo dodajemy agar i cały czas mieszamy. Zdejmujemy garnek z ognia.
Bulion przelewamy do naczyń, następnie dodajemy
tofu oraz mieszankę
marchewki,
groszku i
kukurydzy.Galareta gęstnieje bardzo szybko :-)Smacznego!