Wykonanie
Cześć =) Filety z tilapii upieczone w piekarniku to pomysł na bardzo szybkie danie
rybne.Do tego proponujemy pieczone
pieczarki i inne dowolne dodatki warzywne.Jeśli to tylko możliwe, próbujmy kupować tilapie z hodowli ekologicznych =)
Potrzebne będą:- filety z tilapii (po 1-2 na porcję, zależnie od ich wielkości)-
oliwa z oliwek-
sól i
pieprz- plasterki
cytryny, ukrojone bardzo cienko, prawie jak papier, po 1-2 na każdy filet-
pieczarki (w tym wypadku brązowe crimini)Sposób wykonania:1)
Pieczarki myjemy i układamy w naczyniu żaroodpornym, po czym solimy,
pieprzymy i skrapiamy
oliwą.
2) Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C i wkładamy naczynie z
pieczarkami.3)
Filety rybne solimy,
pieprzymy i skrapiamy
oliwą z obu stron, po czym układamy na blasze do pieczenia i na każdy filet kładziemy po 2-3 plastry
cytryny.4) Po ok. 10 minutach pieczenia się
pieczarek wstawiamy do piekarnika blachę z
rybami i pieczemy 15-20 minut.
Smacznego =)Agnieszka