Takie sałatki to dobry pomysł na szybki posiłek. W gorące lato zastąpią obiad, w chłodniejsze dni - są świetnym dodatkiem do kolacji. Feta sprawia, że sałatka jest naprawdę sycąca.Dobry pomysł na lunch do pracy. Polecam.składniki200 g fety300 g ugotowanego, obranego bobu300 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej8 suszonych pomidorów7-8 oliwek - dałam z ostrą papryczkąkilka listków miętyłyżka oreganopieprzcytrynowysól, pieprzpapryka w płatkach - u mnie pul biberdo polania2 łyżki oleju z pomidorów suszonych3-4 łyżki oliwy (lub więcej) lub dobrego olejuprzygotowanieJeżeli nie korzystamy z wcześniej ugotowanych warzyw, należy je ugotować. Ugotowaną fasolkę podzielić na mniejsze kawałki, Bób obieramy i zostawiamy w całości. Fetę i pomidory pokroić w kostkę. Warzywa i ser włożyć do miski. Posypać posiekaną miętą, oregano, dodać oliwki, polać olejem doprawić solą i pieprzem i papryką w płatkach. Wymieszać i podawać. Smacznego!