Szybkie, letnie danie, pachnące Grecją!Świetnie sprawdzi się na domowy obiad, ale także i na przyjęciu. Można je bowiem przygotować wcześniej i upiec bezpośrednio przed przyjściem gości:)Składniki (4-6 porcji)1 średnia polędwiczka wieprzowa100-150 g sera feta8-10 suszonych pomidorów (w oliwie)10-15 czarnych oliwek1/2 żółtej papryki4 ząbki czosnku1 łyżka oregano3-5 łyżek oliwy z oliwek (a najlepiej tej, którą były zalane suszone pomidory:)4-6 pomidorków koktajlowychsól i pieprz do smakuWykonanie:Polędwiczki pokroić na grube plastry. Każdy dokładnie rozbić tłuczkiem na duży kotlet (najlepiej zrobić to wkładając mięso do woreczka foliowego).Każdy kotlet posypać solą (delikatnie, bo feta jest słona!) i pieprzem.Paprykę, suszone pomidory i oliwki drobno pokroić. Wymieszać z oregano i pokrojonym w kostkę serem feta.Na każdy kotlet nałożyć farsz z fety i zrolować.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć dookoła pokrojonymi ząbkami czosnku oraz pomidorkami koktajlowymi. Polać kilkoma kroplami oliwy.Piec ok 30 min w temperaturze 190 stopni.Smacznego:)