Wykonanie

Składniki dla 3 osób:
ryba:3
filety z dorszasól morskasok z cytrynyoliwaFilety umyć i osuszyć. Skropić
sokiem z cytryny, posolić i odstawić na czas przygotowania reszty składników. Przed grillowaniem każdego fileta posmarować
oliwą. Piec pod górną grzałką około 5 minut.
kasza:2 łyżki suchej
kaszy gryczanej, palonejłyżeczka posiekanej
miętyszczypta startej
skórki cytrynowejłyżeczka
oliwyW małym rondelku zalać
kaszę zimna
wodą i lekko posolić (
wody pół centymetra więcej od
kaszy). Gotować, na wolnym ogniu, aż wchłonie cały płyn (powinna być sypka). Wymieszać z
miętą i
skóką cytrynową.
sałata:2 garście różnych, malutkich
sałatdressing:1 łyżeczka
musztardy Dijonszczypta
soliłyżeczka
miodułyżeczka
octu winnegooliwaMusztardę rozetrzeć z
solą,
miodem i
octem. Stopniowo wlewać
oliwę, do uzyskania pożądanej ilości.
Sałatę opłukać pod zimną
wodą, osuszyć w suszarce i wymieszać z dressingiem.
fasolka szparagowaPrzepis stąd .
Sałatę rozłożyć na dużym, płaskim talerzu. Posypać
kaszą gryczaną, na środku ułożyć
fasolkę, a po bokach
dorsza.